Προς τρίτη εβδομάδα ανόδου κινείται ο χρυσός, καθώς η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας κλιμακώνεται και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα αύξησε τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως ασφαλές καταφύγιο και αντιστάθμιση πληθωρισμού.

Την Παρασκευή η τιμή σποτ παρέμεινε σταθερή στα 1.956,54 δολάρια ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,2% στα 1.957,30 δολάρια.

Από την αρχή της εβδομάδα  η τιμή του ενισχύεται κατά περίπου 2%.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το κόστος δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης στις 16 Μαρτίου και έκτοτε οι κορυφαίοι πολιτικοί της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έχουν σηματοδοτήσει μια πιο επιθετική προσέγγιση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής φέτος για την καταπολέμηση του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Αν και «παραδοσιακά» τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού, η αβεβαιότητα σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου στρέφουν τους επενδυτές προς το ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

«Οι πολύ ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις εξακολουθούν να είναι ο κύριος παράγοντας που οδηγεί την τιμή του χρυσού. Υπάρχουν και άλλοι βοηθητικοί παράγοντες, κυρίως ο πόλεμος στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μέγκερ, επικεφαλής του τμήματος trading μετάλλων στην High Ridge Futures.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές