Η Ρωσία έχει «πολλούς φίλους, συμμάχους, εταίρους στον κόσμο» είναι το μήνυμα του Λαβρόφ με το Κρεμλίνο μάλιστα να απαντά στις απειλές του Τζο Μπάιντεν για εκδίωξη της Μόσχας από το G20  ότι «δεν θα ήταν καταστροφική» καθώς, ο κόσμος εκτείνεται και πέραν των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Ειδικότερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τη Δύση ότι διεξάγει έναν «υβριδικό, ολοκληρωτικό πόλεμο» μέσω κυρώσεων κατά της χώρας του.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν «να καταστρέψουν, να στραγγαλίσουν τη ρωσική οικονομία και τη Ρωσία συνολικά», είπε ο κ. Λαβρόφ σε συνεδρίαση του Ταμείου Δημόσιας Διπλωματίας Γκορτσάκοφ στη Μόσχα την Παρασκευή.

Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να απομονωθεί και έχει «πολλούς φίλους, συμμάχους, εταίρους στον κόσμο» με τους οποίους θα συνεχίσει να συνεργάζεται, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «δεν θα ήταν καταστροφική» μια έξοδος της Ρωσία από τη G20 τονίζοντας ότι «οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντας μας κάνουν οικονομικό πόλεμο».

Αυτή ουσιαστικά είναι και η ρωσική απάντησηε στα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι τάσσεται υπέρ της εκδίωξης της Ρωσίας από την ομάδα των μεγάλων οικονομιών της G20 ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

«Το σχήμα της G20 είναι σημαντικό, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες, όταν οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικού πολέμου μαζί μας, τίποτα τρομερό δεν θα συμβεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε με νόημα ότι ο κόσμος επεκτείνεται πέρα από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη και προέβλεψε ότι οι προσπάθειες απομόνωσης της Μόσχας θα αποτύχουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα