Από την αρχή της ρωσικής εισβολής, η κυβέρνηση της Ουκρανίας υιοθέτηση σειρά μέτρα για την αποδοχή κρυπτονομισμάτων και τη δημιουργίας NFΤs προκειμένου να συγκεντρώσει πρόσθετα κεφάλαια για την υποστήριξη του στρατού και των πολιτών της.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κίεβο, εγκαινίασε την Παρασκευή 25 Μαρτίου, το Μουσείο NFT «Meta History: Museum of War», με τις πωλήσεις να εκτιμάται ότι θα αρχίσουν την ερχόμενη Τρίτη.

Η αποστολή του έργου είναι «να διατηρήσει τη μνήμη των πραγματικών γεγονότων της εποχής, να διαδώσει αληθείς πληροφορίες στην ψηφιακή κοινότητα στον κόσμο και να συγκεντρώσει δωρεές για την υποστήριξη της Ουκρανίας», δήλωσε το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Σύμφωνα με αυτούς, αυτά τα NFT είναι γεγονότα που συνοδεύονται από προσωπικούς προβληματισμούς.

«Η φόρμουλα κάθε NFT είναι σαφής και απλή: κάθε κουπόνι είναι μια πραγματική είδηση ​​από επίσημη πηγή και μια απεικόνιση από καλλιτέχνες, Ουκρανούς και διεθνείς», ανέφερε το υπουργείο.

Τα NFT θα δημιουργηθούν με χρονολογική σειρά και «οι καλλιτέχνες θα απεικονίσουν πώς αντιλαμβάνεται τον πόλεμο ο ειρηνικός πληθυσμός της κυρίαρχης Ουκρανίας — από την πλήρη έκρηξή του έως τη στιγμή του εορτασμού της ουκρανικής νίκης», σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Τα NFT θα πωλούνται προς 0,15 ETH (468 USD) ανά τεμάχιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News