Η Spotify Technology ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία της συνδρομητικής της υπηρεσία στη ρωσική επικράτεια, λόγω της νέας νομοθεσίας της Ρωσίας για τα ψηφιακά μέσα.

Η πλατφόρμα streaming μουσικού περιεχομένου είχε ήδη κλείσει τα γραφεία της στη Ρωσία, στις αρχές του μήνα, λόγω της «απρόκλητης επίθεσης στην Ουκρανία», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο νέος ρωσικός νόμος θεωρεί παράνομη οποιαδήποτε αναφορά η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί δυσφημιστική για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

«Το Spotify συνέχισε να πιστεύει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε λειτουργική την υπηρεσία μας στη Ρωσία για να παρέχουμε αξιόπιστες, ανεξάρτητες ειδήσεις και πληροφορίες από την περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

«Δυστυχώς, η πρόσφατα θεσπισθείσα νομοθεσία που περιορίζει περαιτέρω την πρόσβαση σε πληροφορίες, καταργεί την ελεύθερη έκφραση και ποινικοποιεί ορισμένους τύπους ειδήσεων θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων του Spotify και την πιθανότητα ακόμη και των ακροατών μας», καταλήγει η πλατφόρμα.

Σημειώνεται ότι μια ακόμη πολύ γνωστή πλατφόρμα streaming περιεχομένου, το Netflix, έχει αναστείλει τη λειτουργία της στη Ρωσία ανακοινώνοντας παράλληλα ότι δεν σχεδιάζει να προσθέσει κρατικά ελεγχόμενα κανάλια, κάτι που προβλέπει η νέα ρωσική νομοθεσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή