Νέος γύρος διπλωματικών επαφών, ανάμεσα σε αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας, θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία -σύμφωνα με τις πληροφορίες- από αύριο έως την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το βρετανικό SkyNews, επικαλούμενο δηλώσεις του ουκρανού διαπραγματευτή, Ντέιβιντ Αραχαμία.

Η Τουρκία είχε ζητήσει αρκετές φορές στο παρελθόν να μεταφερθούν στο έδαφός της οι συζητήσεις των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία περιέγραψε τις προηγούμενες συνομιλίες με τη Ρωσία, που ξεκίνησαν μετά την εισβολή της Ρωσίας τον περασμένο μήνα, ως «πολύ δύσκολες».

Την ίδια ώρα, η Ρωσία προσπαθεί να χωρίσει την Ουκρανία στα δύο, για να δημιουργήσει μια περιοχή ελεγχόμενη από τη Μόσχα, αφού απέτυχε να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών. Ο Κίριλο Μπουντάνοφ δήλωσε ότι πρόκειται για μία προσπάθεια δημιουργίας Βόρειας και Νότιας Κορέας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να ανατακαταλάβουν με ανταρτοπόλεμο τα εδάφη που έχασαν από τη Ρωσία.

Το βρετανικό υπουργείο Αμύνης αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται ότι επικεντρώνονται στο να περικυκλώσουν τις αυτονομιστικές περιοχές στα ανατολικά της χώρας, ενώ προελαύνουν από το Χάρκοβο στα βόρεια και τη Μαριούπολη στα νότια, στη στιγμή που το πεδίο μάχης σε όλη τη βόρεια Ουκρανία παραμένει στατικό.

Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Στο μεταξύ, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης δήλωσε πως συμφωνήθηκε να ανοίξουν σήμερα δύο ανθρωπιστικοί διάδρομοι, ενώ πρόσθεσε πως οι άμαχοι της Μαριούπουλης μπορούν να εκκενώσουν την πόλη με ιδιωτικά οχήματα.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι θα υπάρξει «συλλογική ενοχή» αν δεν γίνει κάτι για να βοηθηθούν οι άμαχοι στη Μαριούπολη, την πόλη αυτή της Ουκρανίας την οποία έχουν περικυκλώσει οι ρωσικές δυνάμεις.

Στο Κίεβο τα πράγματα σήμερα ήταν ήρεμα και ο κόσμος προσπαθούσε να επιστρέψει στην κανονικότητα. Αντίθετη εικόνα επικρατούσε στην Στονγιάνκα, κοντά στο Ίρπιν, όπου τα κτήρια είναι κατεστραμμένα, οι δρόμοι βομβαρδισμένοι και μια υπόκωφη ηρεμία επικρατεί στην ουκρανική πόλη όπου τις προηγούμενες ημέρες ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν τους περαστικούς.

Στον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών έχουν περάσει αρκετές περιοχές στο Ντονέτσκ, με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti να μεταδίδει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα