Σε καθεστώς lockdown μπαίνει από τα ξημερώματα της Δευτέρας και για τέσσερις ημέρες το οικονομικό κέντρο της Σανγκάης, καθώς και εννέα ακόμη περιοχές, καθώς οι κινεζικές αρχές παραμένουν σταθερές στην πρόθεση τους να κρατήσουν πολύ σκληρή στάση απέναντι στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, προκειμένου να προλάβουν εγκαίρως χειρότερες… καταστάσεις.

Η οικονομική μεγαλούπολη της Κίνας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της πανδημίας και παρά το γεγονός πως πρόκειται κυρίως για ασυμπτωματικά κρούσματα, οι αρχές συνεχίζουν να υιοθετούν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα με ολιγοήμερα στοχευμένα lockdowns για να κρατήσουν τα κρούσματα υπό έλεγχο.

Την Κυριακή οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν πως εντοπίστηκαν 5.702 νέα κρούσματα, το 80% ασυμπτωματικά, ενώ στην Σαγκάη των 26 εκατ. εντοπίστηκαν 2.631 κρούσματα.

Η καραντίνα στην Πουντόνγκ και άλλες εννέα περιοχές σημαίνει πως όλος ο κόσμος θα πρέπει να παραμείνει στα σπίτια του, οι εργοστασιακές μονάδες (ακόμη και δυτικών ομίλων) και τα καταστήματα θα κλείσουν και η κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς θα διακοπεί.

Το χρηματιστήριο της Σανγκάης θα συνεχίσει να λειτουργεί ηλεκτρονικά προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν θα διαταραχθούν οι αγορές χρήματος της χώρας.

Πάντως, η καραντίνα αναμένεται να δημιουργήσει νέες πιέσεις στο λιμάνι της Σανγκάης, που είναι από τα πιο δραστήρια παγκοσμίως και άρα στις μεταφορές εμπορευμάτων σε ένα διάστημα που οι εφοδιαστικές αλυσίδες ήδη πιέζονται. Δεν είναι τυχαίο πως ο πόλεμος στην Ουκρανία μαζί με την αναζωπύρωση της πανδημίας στην Κίνα είναι τα δύο στοιχεία που τροφοδοτούν το ράλι στα commodities και τις νέες ανατιμήσεις στα προϊόντα που πιέζουν τις δυτικές καταναλωτικές αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης