Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ, καθώς έλαβαν σημαντική ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο, ξεχωρίζοντας έτσι στη μικτή εικόνα που εμφάνισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα.

Ειδικότερα, ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,3%. Ο δείκτης Hang Seng Tech κέρδισε 3,05%, καθώς οι μετοχές της Meituan σημείωσαν άνοδο 14,37%, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021. Η Tencent ανέβηκε 3,82%.

Από την άλλη ο Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας διολίσθησε 0,13% ενώ ο Shenzhen υποχώρησε 1,066%. Οι δείκτες επηρεάστηκαν από τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο και έδειξαν ότι τα κέρδη της κινεζικής βιομηχανίας αυξήθηκαν τους πρώτους δύο μήνες του έτους. Αυτά τα στοιχεία ίσως επηρεάσουν την πολιτική των κινεζικών αρχών, εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της οικονομίας, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει ένα νέο ξέσπασμα του Covid.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 διολίσθησε 0,47% ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε πτώση 0,13%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,13%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,22%. Ο δείκτης Straits Times της Σιγκαπούρης επίσης ανέβηκε 0,35%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές