Πτωτικές τάσεις τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές την Παρασκευή, μετά το ράλι που καταγράφηκε στη Wall Street μία ημέρα νωρίτερα.

Στην κινεζική αγορά, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 2,9%, ενώ ο Shanghai composite σημείωσε πτώση 0,77% και ο Shenzhen υποχώρησε 1,36%. Ο CSI 300 σημείωσε πτώση 1,42%.

Οι μετοχές της ρωσικής εταιρείας παραγωγής αλουμινίου Rusal που είναι εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο άνω του 10% στις αρχές της διαπραγμάτευσης, ωστόσο η εικόνα άλλαξε και η μετοχή έκλεισε με πτώση άνω του 4%.  Οι μετοχές της Rusal στη Μόσχα είχαν εκτοξευθεί σχεδόν κατά 16% όταν οι αγορές ξανάρχισαν τις διαπραγματεύσεις στη Ρωσία την Πέμπτη μετά από ένα μήνα διακοπής λειτουργίας.

Οι μετοχές της JD Logistics υποχώρησαν περισσότερο από 14%, πέφτοντας κάτω από την τιμή προσφοράς της.

Ο τεχνολογικός δείκτης του Hang Seng σημείωσε πτώση σχεδόν 5%, με την Alibaba να χάνει πάνω από 6%, την Tencent να υποχωρεί 2,7%, την JD κατά 6,3% και τη Meituan να βυθίζεται 7%. Οι φόβοι διαγραφής συνέχισαν να βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ προσθέτει την κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo σε μια λίστα κινεζικών μετοχών που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διαγραφής από τις ΗΠΑ

O δείκτης Nikkei ενισχύθηκε οριακά κατά 0,14% στις 28.149,84 μονάδες

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας διαπραγματεύτηκε 0,88% χαμηλότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές