Ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Αμπράμοβ δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι η άρνηση της G7 να καταβάλει τις πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο που προμηθεύεται σε ρούβλια μπορεί να οδηγήσει σε μια αδιαμφισβήτητη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο RIA.

Οι υπουργοί Ενέργειας της ομάδας των Επτά βιομηχανοποιημένων χωρών, ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανία, απορρίπτουν τις απαιτήσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που ζήτησε από τις «μη φιλικές χώρες» να πληρώνουν τη Ρωσία για το φυσικό αέριο που προμηθεύονται σε ρούβλια.

Ο Αμπράμοφ είναι μέλος της επιτροπής οικονομικής πολιτικής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή).

Αρνηση G7

Την απαίτηση της Ρωσίας για την πληρωμή των προμηθειών φυσικού αερίου σε ρούβλια από τις «μη φιλικές» χώρες απέρριψαν ομόφωνα χθες οι υπουργοί Ενέργειας της ομάδας του G7, σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η γερμανική προεδρία.

«Όλοι οι υπουργοί του G7 συμφώνησαν πως πρόκειται για μια μονομερή και ξεκάθαρη παραβίαση των υπαρχόντων συμβολαίων» ξεκαθάρισε ο Γερμανός υπουργός Ενέργειας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, εκφράζοντας όλους τους συναδέλφους του.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, το συμβούλιο συζήτησε το θέμα και υπογράμμισε επισταμένως πως τα τωρινά συμβόλαια παραμένουν σε ισχύ, επομένως οι εμπλεκόμενες εταιρείες πρέπει και οφείλουν να σέβονται τους όρους τους. «Η πληρωμή σε ρούβλια είναι απαράδεκτη και καλώ τις εταιρείες που εμπλέκονται να μην συμμορφωθούν με την απαίτηση του Πούτιν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή