Έκκληση προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος κλείνοντας τους διακόπτες και κατεβάζοντας τους θερμοστάτες απηύθυνε η αρμόδια ρυθμιστική επιτροπή ενέργειας της Γαλλίας δεδομένης της πίεσης που δέχεται η ενεργειακή αγορά λόγω του πολέμου.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε ήδη από σήμερα να κάνουμε μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, αλλιώς τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα τον επόμενο χειμώνα» σχολίασε ο Ζαν Φρανσουά Καρενκό, πρόεδρος της ενεργειακής αρχής, μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα Les Echos.

«Όλοι πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια: οι παραγωγοί, οι εταιρείες υπηρεσιών, τα δημόσια κτίρια, ο καθένας ατομικά… ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να κλείσουμε τη θέρμανση, το air condition, τα φώτα, είναι απόλυτη ανάγκη όλοι να παίξουμε τον ρόλο μας» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μέχρι τώρα οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν δώσει έμφαση στην αναζήτηση εναλλακτικών προμηθευτών ή πηγών ενέργειας για να αντικαταστήσουν το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, κλείνοντας νέες συμφωνίες ή δρομολογώντας περισσότερες επενδύσεις για ΑΠΕ, όμως ελάχιστες έχουν ασχοληθεί με την μείωση της κατανάλωσης από το κοινό. Η Γαλλία με την καμπάνια που θα ξεκινήσει η επιτροπή θα στοχεύσει και στην προσπάθεια αυτή, μαζί με τα έτερα μέτρα για την ενίσχυση της αγοράς ή παραγωγής ενέργειας.

Στο τελευταίο εντάσσεται και η απόφαση για την ταχύτατη έγκριση της δημιουργίας ενός νέου παράκτιου τερματικού σταθμού LNG στο λιμάνι της Χάβρης, το οποίο θα κατασκευαστεί από την TotalEnergies και την Engie, με στόχο να αυξήσει τη δυνατότητα εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου τόσο για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών όσο και των αναγκών της Ε.Ε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή