Με μόλις μία ανοδική συνεδρίαση στην απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε σε αρνητική, υπό των 860 μονάδων περιοχή, η οποία συνιστά και την επικίνδυνη αντίσταση εν είδει επιβεβαίωσης από την προ εβδομάδων πτωτική διάσπαση του μεσοπρόθεσμου πλαγιοπτωτικού σχηματισμού.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο δρόμος για τις 730 μονάδες που συνιστούν και τη μακροπρόθεσμη στήριξη του Δείκτη είναι ανοιχτός, καθώς τα κρίσιμα  αντανακλαστικά των αγοραστών εκλείπουν.

Ενδεικτικό της επενδυτικής απάθειας ήταν πως από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφ/σης, μόλις μία διεσώθη (ΛΑΜΔΑ), ενώ και η ως άνω περιγραφείσα υπεροχή των πωλητών οδήγησε σε κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας, παρά το αισιόδοξο πρωινό άνοιγμα.

Για τη συνέχεια, ο κίνδυνος βρίσκεται στην απώλεια των 843 μονάδων, καθώς θα υποδειχθεί πλήρης παράδοση των αγοραστών που θα αφήσουν τον Δείκτη σε υπερπουλημένη ζώνη κάτω και από το υφιστάμενο πτωτικό momentum, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 866.

Προφανώς, το μοτίβο είναι πλήρως συσχετισμένο με δύο κρίσιμες μεταβλητές, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη μεταστρεφόμενη νομισματική πολιτική των Αμερικάνων, κάτι που προεκτείνεται και στις τιμές των εμπορευμάτων ενέργειας και τροφίμων και τις τιμές των βιομηχανικών μετάλλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News