Μια ενδιαφέρουσα ανοδική προσπάθεια επιχειρήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, όπου οι επενδυτές με μοχλό τον τραπεζικό κλάδο, επιχείρησαν να δοκιμάσουν τις αντοχές των 870 μονάδων του Γενικού Δείκτη.

Το εν λόγω επίπεδο συνιστά και την αντίσταση που αφορά στην αρνητική περιοχή στην οποία εκείνος βρέθηκε εν μέσω πιέσεων εξαιτίας της γεωστρατηγικής κρίσης, ωστόσο η αισιοδοξία αντιπαρέρχεται της μέτριας συναλλακτικής δραστηριότητας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο και σε συνδυασμό με τη -μάλλον αδιάφορη- εικόνα σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια, ενδυναμώνεται η πεποίθηση της έντονης διστακτικότητας, καθώς οι δύο κυριότερες μεταβλητές της τρέχουσας κατευθυντικότητας είναι ασταθείς, με κυριότερη εκείνη του πολέμου στην Ουκρανία.

Προς το παρόν, το βασικό επίπεδο στήριξης είναι στις 730 μονάδες, ενώ η εικόνα θα αλλάξει προς το καλύτερο μόνο με πειστική προσπέλαση των 880 μονάδων. Από τις μετοχές, πλην άλλων- που αξίζουν προσοχής είναι οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΚΟΥΕΣ και ΜΥΤΙΛ από τις μεγάλες, και ΚΡΙ, ΕΠΣΙΛ, ΕΝΤΕΡ και CENER από τις μεσαίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News