Η αμερικανική ομοσπονδιακή Αρχή Τηλεπικοινωνιών (Federal Communications Commission/ FCC) πρόσθεσε τη ρωσική εταιρεία κυβερνοσφάλειας Kaspersky στη λίστα των οργανισμών που αποτελούν «απαράδεκτο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για την πρώτη φορά που μία ρωσική εταιρεία προστίθεται στη συγκεκριμένη «μαύρη λίστα», η οποία θα πρέπει να πούμε ότι κυριαρχείται από κινεζικές εταιρείες όπως οι τεχνολογικοί κολοσσοί Huawei και ZTE.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να δέχονται ομοσπονδιακές επιδοτήσεις μέσω του Universal Service Fund της FCC για να αποκτήσουν προϊόντα ή υπηρεσίες από τις εταιρείες που βρίσκονται στην εν λόγω λίστα. Πέρα από την Kaspersky, προστέθηκαν και οι κινεζικές China Telecom και China Mobile International USA.

Από την πλευρά της η Kaspersky, με σχετική ανακοίνωση, έκανε λόγο για μία απόφαση βασισμένη σε «πολιτικά κριτήρια» υπό το φως της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Παράλληλα, τονίζεται ότι η εταιρεία «παραμένει έτοιμη να συνεργαστεί με τις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες και να δώσει απαντήσεις στις ανησυχίες της FCC ή οποιασδήποτε άλλης ρυθμιστικής αρχής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 είχε υποστηριχθεί από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) ότι οι αντίστοιχες ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας χρησιμοποιούσαν το λογισμικό της Kaspersky για να της υποκλέψουν απόρρητα έγγραφα.

Τότε, η Kaspersky είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, ωστόσο, λίγο αργότερα η κυβέρνηση Τραμπ δια νόμου απαγόρευσε τη χρήση προϊόντων λογισμικού της ρωσικής εταιρείας από ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, κατηγορώντας τη για «δεσμούς» με το Κρεμλίνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή