
Την προσαρμογή του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού στα νέα δεδομένα που δημιουργεί για τους καλλιεργητές ο πόλεμος στην Ουκρανία ανακοίνωσε με σχετική της ενημέρωση η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Η εταιρεία θα σταθεί και φέτος στο πλευρό των συνεργατών της αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι «για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού αποτελεί μια μακροχρόνια στρατηγική επιλογή που εξασφαλίζει την κάλυψη του συνόλου των αναγκών μας για εγχώρια παραγωγή μπύρας από ελληνικό κριθάρι. Η σημασία του Προγράμματος είναι πολύ μεγάλη, τόσο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας, όσο και ως προς τα πολλαπλασιαστικά του οφέλη σε κοινωνική αξία για συνεργαζόμενους αγρότες και τοπικές κοινωνίες, όπως αυτά καταγράφηκαν σε πρόσφατη μελέτη Εκτίμησης Κοινωνικής Απόδοσης Επένδυσης. Σε αυτό το πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο κόστος καλλιέργειας του Έλληνα παραγωγού που σε μεγάλο βαθμό προκαλείται από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η εταιρεία θα σταθεί και φέτος στο πλευρό των συνεργατών της. Πρόθεσή μας είναι να κινηθούμε πέρα και άνω των συμβατικών υποχρεώσεων που απορρέουν από το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας, προσαρμόζοντας, σε συνεννόηση με τους συνεργάτες μας, την πολιτική μας στα νέα δεδομένα που επικρατούν στην αγορά και δεν μπορούν να αγνοηθούν. Παραμένουμε πιστοί στη διαχρονική σημασία του Προγράμματος και στη σχέση μας με τους συνεργάτες μας παραγωγούς».
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη μελέτη Εκτίμησης Κοινωνικής Απόδοσης Επένδυσης (Social Return On Investment -SROI), η οποία αποτίμησε μόνο τις τελευταίες έξι καλλιεργητικές περιόδους του προγράμματος (2015-2021) που υλοποιεί η εταιρεία από το 2008, κατέληξε πως η επένδυση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας σημειώνει δείκτη κοινωνικής απόδοσης ίσο με 2,43:1, κάτι που σημαίνει πως για κάθε ένα ευρώ που επενδύθηκε στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας από την εταιρεία, παρήχθησαν 2,43 ευρώ κοινωνικής αξίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης, η συνολική επένδυση που πραγματοποιήθηκε από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία αυτές τις έξι καλλιεργητικές περιόδους που εξετάστηκαν, ανέρχεται σε 73.678.700 ευρώ, παράγοντας κοινωνικό έργο αξίας 179.253.103 ευρώ συνολικά.


Latest News

Σταθεροποιείται η παραγωγή κρασιού του 2025 στο νότιο ημισφαίριο
Οι προβλέψεις για το κρασί βασίζονται σε πρώιμες εκτιμήσεις για τη συγκομιδή σταφυλιών, η οποία συνεχίζεται ακόμη σε ορισμένες περιοχές

Καμπανάκι Διεπαγγελματικής για το βαμβάκι – Τι θα φέρει η «πράσινη» οδηγία της ΕΕ
Παρέμβαση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στο βαμβάκι οδηγία της ΕΕ

Πώς θα βελτιωθεί η διαδικασία για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2025 - Παρέμβαση ΕΘΕΑΣ
Επτά βελτιωτικές προτάσεις για έγκαιρη, ομαλή και προσιτή υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2025 καταθέτει η ΕΘΕΑΣ - Αίτημα άμεσης συνάντησης

Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για την αναδιάρθρωση αμπελώνων – Οι ενισχύσεις
Ποιες δράσεις περιλαμβάνονται στην παρέμβαση για την αναδιάρθρωση και μετατροπή στο αμπέλι - Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Σταμενίτης: Σε εξέλιξη οι αναγγελίες ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό
«Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», είπε ο Διονύσης Σταμενίτης από το Αμύνταιο και την Πτολεμαΐδα

Η ακτινογραφία του αμπελοοινικού τομέα το 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2024, σύμφωνα με τον OIV, υπολογίζεται σε 226 εκατομμύρια εκατόλιτρα, η χαμηλότερη των τελευταίων 60 ετών

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα μεταποίησης - Επενδύσεις από 400.001 έως 5 εκατ. ευρώ
Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων του ΣΣ ΚΑΠ

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης εκπέμπει SOS – Κίνδυνος να μηδενιστεί η παραγωγή μέχρι το 2042
Πώς θα διασωθεί ο αμπελώνας στη Σαντορίνη – Ποια σχέδια δρομολογεί ο Σύνδεσμος Οινοποιών Σαντορίνης

Στα «χαρακώματα» οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς - Οι φόβοι για την επόμενη ημέρα των δασμών
Σε αναβρασμό ο κλάδος για την επιτραπέζια ελιά - «Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε σεντ», λένε οι παραγωγοί στον ΟΤ

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση