Με μικτά πρόσημα έκλεισαν και σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες επηρεάστηκαν περισσότερο από την απότομη πτώση της τιμής του πετρελαίου, μετά και τις νέες πληροφορίες που διαρρέονται για τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η προσφορά.

Ειδικότερα, στις συναλλαγές της Ασίας, τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου Brent υποχώρησαν κατά 4,82% στα 107,98 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού σημείωσαν πτώση 5,62% στα 101,76 δολάρια το βαρέλι.

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν εξετάζει ένα σχέδιο για την απελευθέρωση 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου την ημέρα από τα στρατηγικά αποθέματά της για περίπου έξι μήνες, σύμφωνα με το NBC News.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,18% ενώ ο δείκτης Topix έχασε 0,22%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,51%. Οι δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν, με τον Shanghai Composite να χάνει 0,22% και τον Shenzhen να σημειώνει απώλειες 1,143%.

Βέβαια οι κινεζικοί δείκτες επηρεάστηκαν και από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η δραστηριότητα των κινεζικών εργοστασίων συρρικνώθηκε τον Μάρτιο. Ο επίσημος Δείκτης Υπευθύνων

Προμηθειών της χώρας για τον Μάρτιο έφτασε στις 49,5 μονάδες, χαμηλότερα από τις 50,2 μονάδες τον Φεβρουάριο. Το όριο των 50 μονάδων στις ενδείξεις PMI διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Αρνητικά επίσης κινήθηκε και ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ που υποχώρησε κατά 0,64%. Οι μετοχές της Baidu υποχώρησαν περισσότερο από 4% μετά την προσθήκη της εταιρείας σε μια λίστα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ με εταιρείες που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν διαγραφή από τους αμερικανικούς δείκτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές