Με επιλεκτικές τοποθετήσεις έκλεισε η τρίτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνεται να πείστηκαν για την έναρξη ενός νέου ανοδικού κύκλου μετά την προχθεσινή ανοδική διάσπαση των 870 μονάδων του ΓΔ.

Αυτό επιβεβαιώνεται αφενός από τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα των 74 εκατ. ευρώ, αφετέρου από την αδυναμία να συντηρηθεί μέχρι το τέλος το ανοδικό momentum που οδήγησε τον ΓΔ από τα χαμηλά των 877 μονάδων (-1,39%) μέχρι και σε θετικό έδαφος στις 891,74 μονάδες (+0,20%).

Σε κάθε περίπτωση ο Δείκτης έχει εισέλθει σε θετικό έδαφος για τον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, με στήριξη τις 878 μονάδες, τις οποίες και δοκίμασε ενδοσυνεδριακά χθες.

Η ενδεχόμενη επαναφορά πάνω από τις 900 μονάδες θα βοηθήσει την ψυχολογία των εμπλεκομένων, ένα σενάριο που εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας Ουκρανίας.

Η εικόνα στις διεθνείς αγορές είναι παρεμφερής, με τη διστακτικότητα να πλανάται τόσο στις Ευρωαγορές όσο και στις ΗΠΑ. Οι πιθανότητες ανοδικής συνέχισης ζυγίζουν λίγο παραπάνω, κάτι που συνάγεται από τα συμφραζόμενα μιας μέτριας προεξοφλητικής δυναμικής παράλληλα με την εικόνα στην αγορά παραγώγων.

Στο ΧΑ ο όμιλος της ΤΕΡΝΑ υπεραπέδωσε θεαματικά με την ΓΕΚ στο +7,81% και την Τέρνα στο +6,33%, με τη 2η να καταγράφει και νέα ιστορικά υψηλά.

Άξια μνείας για 2η συνεχόμενη συνεδρίαση η μετοχή της Epsilon Net που επανέλαβε την καταγραφή αντίστοιχων δικών της ιστορικών υψηλών, έχοντας ήδη απομακρυνθεί από τα αντίστοιχα επίπεδα που βρίσκονται οι υπόλοιπες του κλάδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News