Οι νέοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δέχθηκαν μεγαλύτερο πλήγμα σε σχέση με τους μεγαλύτερης ηλικίας από την πανδημία όσον αφορά την απασχόληση. Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Εurostat σύμφωνα με τα οποία  το ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ μεταξύ των νέων (ηλικίας 15-29 ετών) το τρίτο τρίμηνο του 2020 ήταν 2,8 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα σε σύγκριση με το προ πανδημίας τρίτο τρίμηνο του 2019. Ωστόσο, το τρίτο τρίμηνο του 2021 σημείωσε ελαφρά ανάκαμψη, καθώς το ποσοστό απασχόλησης ήταν σε ετήσια βάση 0,1 ποσοστιαία μονάδα μεγαλύτερο.

Σε ετήσια βάση, το τρίτο τρίμηνο του 2020 όλες οι χώρες κατέγραψαν πτώση στο ποσοστό απασχόλησης των νέων. Η μεγαλύτερη μείωση στο μερίδιο των απασχολουμένων ατόμων ηλικίας 15-29 ετών ξεπέρασε ακόμη και τις 5 ποσοστιαίες μονάδες στη Λιθουανία, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία και στην Ισπανία.

Από την άλλη πλευρά, η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Αυστρία και η Ρουμανία ανέφεραν μειώσεις μικρότερες από 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Το τρίτο τρίμηνο του 2021, η πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ (16 από τα 27) δεν είχε παρουσιάσει ακόμη πλήρη ανάκαμψη, καθώς το ποσοστό απασχόλησης των νέων εξακολουθούσε να είναι χαμηλότερο από το ποσοστό που καταγράφτηκε το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Πορτογαλία, στη Βουλγαρία, στη Λετονία, στην Τσεχία και στην Πολωνία (όλα τουλάχιστον 3 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο το τρίτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2019).

Αντίθετα, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στην αναλογία των απασχολουμένων ηλικίας 15-29 ετών το τρίτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με την κατάσταση πριν από τη νόσο COVID σημειώθηκαν στην Ιρλανδία, τη Γαλλία και τη Σλοβενία ​​(όλα τουλάχιστον +2 ποσοστιαίες μονάδες το τρίτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο 2019).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
«Το διεθνές εμπόριο όπλων παραμένει λιγότερο ρυθμισμένο από το εμπόριο μπανανών»
Διεθνή |

«Το διεθνές εμπόριο όπλων παραμένει λιγότερο ρυθμισμένο από το εμπόριο μπανανών»

Ο Ρώσος φωτορεπόρτερ Nikita Teryoshin παρακολούθησε, για χρόνια, εκθέσεις όπλων σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα φωτογραφικό βιβλίο. Η έκδοσή του προσφέρει μια ματιά στην ενοχλητικά πραγματική, επαίσχυντη και ευημερούσα επιχείρηση του πολέμου.