Περισσότεροι Αμερικανοί εργαζόμενοι αποχώρησαν από τη δουλειά τους τον Φεβρουάριο, ενώ το χάσμα μεταξύ των διαθέσιμων θέσεων και των ανέργων αυξήθηκε ακόμη περισσότερο υπέρ των πρώτων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη, 4,35 εκατομμύρια εργαζόμενοι στις ΗΠΑ αποχώρησαν τον Φεβρουάριο, αριθμός αυξημένος κατά 94.000 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, που αντιστοιχούν σε 2,9% του εργατικού δυναμικού έναντι 2,8% τον προηγούμενο μήνα.

Ταυτόχρονα, τον Φεβρουάριο, άνοιξαν 11,27 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, κατά τι περισσότερες από τον Ιανουάριο.

Με τον συνολικό αριθμό των επισήμως ανέργων να συρρικνώνεται περαιτέρω στα 6,27 εκατομμύρια, αυτό άφησε ρεκόρ 5 εκατομμυρίων περισσότερων κενών θέσεων εργασίας σε σχέση με τους διαθέσιμους εργαζόμενους ήτοι κατ’ αναλογία 1,8 θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο.

Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας είχαν τον υψηλότερο αριθμό διαθέσιμων θέσεων εργασίας, με 2,23 εκατομμύρια. Ακολουθούν οι υπηρεσίες σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις με 2,1 εκατομμύρια και το εμπόριο, οι μεταφορές και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας με 1,86 εκατομμύρια.

Ο αριθμός αποχωρήσεων από την εργασία ήταν ο υψηλότερος από τον Νοέμβριο του 2021 και ανήλθε σε 4,51 εκατομμύρια ήτοι 3% του συνολικού εργατικού δυναμικού.

Οι περισσότερες αποχωρήσεις προέρχονται από το εμπόριο, τις μεταφορές και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, με 1,06 εκατομμύρια. Οι υπηρεσίες ελεύθερου χρόνου και ο κλάδος της φιλοξενίας, ένας κρίσιμος δείκτης για την οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία, παρέμειναν αμετάβλητες στο ποσοστό του 5,6%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αύξηση των εργαζομένων που άφησαν τη δουλειά τους συνδέεται ως έναν βαθμό με τη λεγόμενη «Μεγάλη Παραίτηση», που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να αναζητήσουν θέσεις με καλύτερες ευκαιρίες.

Οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 263.000 τον Φεβρουάριο, κατά 4,4%, ενώ οι απολύσεις μειώθηκαν σε 1,39 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή