«Η Ιταλία δεν πιστεύει ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία θα διακοπούν ως αποτέλεσμα μιας διαφωνίας σχετικά με το νόμισμα με το οποίο θα γίνει πληρωμή», δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της χώρας Μάριο Ντράγκι.

«Όχι, δεν υπάρχει κίνδυνος», απάντησε ο Ντράγκι σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τις προμήθειες του ρωσικού φυσικού αερίου.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι η Ρωσία έχει υποχωρήσει από την απαίτηση πληρωμής σε ρούβλια, την οποία είχε διατυπώσει ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις που της επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Δεν νομίζω ότι οι δυτικές χώρες έχουν κάνει κάποια άλλη ενέργεια εκτός από το να λένε ότι θα ήταν απαράδεκτο να πληρώσουν σε ρούβλια, αν όχι αδύνατο», πρόσθεσε ο Ντράγκι.

«Νομίζω ότι υπήρξε ένας προβληματισμός στη Ρωσία που οδήγησε στην κατανόηση του τι σημαίνει να πληρώνεις σε ρούβλια», κατέληξε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...