Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση του Απριλίου οι ασιατικές αγορές, με αρκετά χαρτοφυλάκια να επηρεάζονται από τα τελευταία στοιχεία που έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,62% ενώ το στοιχείο Shenzhen σημείωσε άνοδο 0,884%. Από την άλλη, ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,72%. Οι συναλλαγές σε ορισμένες εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών εταιρειών ακινήτων Kaisa Group και Sunac, ανεστάλησαν μετά την απώλεια της προθεσμίας για την αναφορά των ετήσιων αποτελεσμάτων.

Οι μετοχές τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν σημαντικές απώλειες, με την Alibaba να υποχωρεί 3,93% και την Baidu να χάνει 6,01%. Η JD.com σημείωσε πτώση 3,25% και η Meituan υποχώρησε 1,03%. Ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε 1,71%.

Εκτός του κλάδου των ακινήτων, οι επενδυτές επηρεάστηκαν από τα στοιχεία της μεταποίησης στην Κίνα, με τον δείκτη Caixin/Markit Manufacturing Purchasing Managers’ Index τον Μάρτιο να διαμορφώνεται στις 48,1 μονάδες, κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Ο δείκτης ήταν ο χαμηλότερος από τον Φεβρουάριο του 2020.

«Η συρρίκνωση του PMI προφανώς οφείλεται στο ξέσπασμα της παραλλαγής Omicron. Αν κοιτάξετε τους δείκτες υψηλής συχνότητας, μέχρι το ξέσπασμα της Omicron, στην πραγματικότητα βελτιώνονταν και ήταν αρκετά ισχυροί», σχολίασε ο Dan Fineman επικεφαλής στρατηγικής στην Credit Suisse.

Σε άλλες αγορές της περιοζής, ο Nikkei 225 διολίσθησε 0,44% ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε οριακά. Το κλίμα στους μεγάλους κατασκευαστές της Ιαπωνίας επιδεινώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την έρευνα για το επιχειρηματικό κλίμα της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Ο βασικός δείκτης για το κλίμα των μεγάλων κατασκευαστών έφτασε στις 14 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο που είχε διαμορφωθεί στις 17 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές