Με εμφανή τα σημάδια διστακτικότητας, το ΧΑ δεν κατάφερε να ανταμείψει την αισιοδοξία των λίγων αγοραστών που τοποθετήθηκαν πρώιμα υπέρ του σεναρίου της συνέχισης της ανόδου.

Έτσι, όπως και προχθές, οι πρωινές αγορές που οδήγησαν τον ΓΔ στα υψηλά ημέρας στις 893,09 μονάδες (+0,92%) αναχαιτίστηκαν από τις ρευστοποιήσεις, απόρροια κυρίως της έλλειψης ισχυρής αγοραστικής δύναμης.

Ωστόσο, καθώς η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε μέτρια και το εύρος διακύμανσης εντός των προκαθορισμένων ορίων, δεν προσετέθη κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση. Μια ανάλυση που θέλει τον Δείκτη να βρίσκεται σε θετικό έδαφος μετά την προ ημερών ανοδική διάσπαση των 870 μονάδων, με τον στόχο στην περιοχή των 920 και βασική ανησυχία τις εξελίξεις στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο.

Ο κλάδος της πληροφορικής υπεραπέδωσε για άλλη μια φορά, με την ΕΠΣΙΛ να βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σε νέα ιστορικά υψηλά, και την ΕΝΤΕΡ να ανάβει τις μηχανές για να ακολουθήσει.

Επισημαίνεται δε ότι ο ΓΔ έχει τις μικρότερες απώλειες στο τρίμηνο, -1,08%, από όλους τους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με τον DAX40 αντιδιαμετρικά να γράφει -8,3% στο εξεταζόμενο διάστημα και τον S&P 500 -3,44%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News