Ανοδικά, αλλά και με αρκετή επιφυλακτικότητα, κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκει σημαντικά στηρίγματα σε μη τραπεζικές μετοχές, ειδικά σε ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με άνοδο 0,77% στις 886 μονάδες, με τον τζίρο στα 20 εκατ. ευρώ.

Αν και στο ΧΑΑ επικρατεί σκεπτικισμός, λόγω και των νέων δεδομένων που θέτει στην αγορά ενέργειας το Κρεμλίνο καθώς ζητά πληρωμές των παραδόσεων φυσικού αερίου σε ρούβλια, υπάρχουν οι αγοραστικές δυνάμεις εκείνες που και έχουν απορροφήσει τις πιέσεις που εκδηλώνονται στο ταμπλό και έχουν επαναφέρει τον γενικό δείκτη στη ζώνη των 885 μονάδων, όπου διέρχεται ο κινητός μέσος των 200 ημερών. Και όπως σχολιάζουν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, χωρίς να υπάρχουν ειδήσεις ή εταιρικά αποτελέσματα που θα μπορούσαν να βάλουν συγκεκριμένες μετοχές στο επίκεντρο, δεν είναι λίγες οι κινήσεις που υποδηλώνουν τοποθετήσεις ή βελτίωση αποτιμήσεων χαρτοφυλακίων.

Πάντως τα πτωτικά ρίσκα παραμένουν υψηλά, δεδομένου και του ότι ήδη οι δείκτες της οικονομίας έχουν επηρεαστεί σοβαρά από τις γεωπολιτικές, ενεργειακές και νομισματικές εξελίξεις. Ήδη σήμερα ο πληθωρισμός στην ελληνική οικονομία ανακοινώθηκε στο 8% τον Μάρτιο, απειλώντας την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών αλλά τις προοπτικές της ζήτησης τους επόμενους μήνες.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο τα χαρτοφυλάκια αναζητούν τον “συνδυασμό” της προστασίας στις αβεβαιότητες, με τις Quest, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ να βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Ανοδικά κινούνται και οι Motor Oil, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Aegean και Εθνική, ενώ στον αντίποδα, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς και ΓΕΚ Τέρνα βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών