Βασικό μισθό ύψους μόλις 175.000 δολαρίων έλαβε το 2021 ο Άντι Τζέισι. Όμως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την οικονομική επιφάνεια του CEO της Amazon. Χάρη στο παχυλό πακέτο μετοχών που διαθέτει, η ετήσια αποζημίωση του εκτοξεύτηκε στα 212 εκατ. δολάρια.

Ο Τζέισι, που ανέλαβε τα ηνία του τεχνολογικού ομίλου από τον Τζεφ Μπέζος τον περασμένο Ιούλιο, έλαβε με την αναβάθμιση του και 61.000 μετοχές. Από το πακέτο αυτό θα προέλθει και η μερίδα του λέοντος των ετήσιων απολαβών του για τα επόμενα χρόνια.

Εξάλλου, ήδη με την έναρξη της πανδημίας ο όμιλος είδε τις πωλήσεις και τα κέρδη του να αυξάνονται σημαντικά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει και η τιμή της μετοχής του. Το 2021 έκλεισε για την εταιρεία με έσοδα ύψους 470 δισ. δολαρίων, ποσό που μεταφράζεται σε ετήσια αύξηση κατά 22% και με τα κέρδη να εκτινάσσονται κατά 57%(!) στα 33,4 δισ. δολάρια ή 64,81 δολάρια ανά μετοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε split της μετοχής της, μαζί με τη δρομολόγηση κολοσσιαίου προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Σημειωτέον πως ο μέσος μισθός για έναν εργαζόμενο της Amazon κυμάνθηκε το 2021 στα 32.855 δολάρια, κάτι που σημαίνει πως η αναλογία με το μισθό του Τζέισι βρίσκεται στο 1 προς 6.474!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή