Μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία των επομένων ετών χαρακτήρισε τον αγροδιατροφικό τομέα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, εγκαινιάζοντας απόψε το εκθεσιακό «δίδυμο» Artozyma-Detrop Boutique στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Υπογράμμισε δε τη σημαντική παρουσία επιχειρήσεων και παραγωγών στις δύο εκθέσεις, ενώ τόνισε πως από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά η αναγκαία ζύμωση, προκειμένου επιχειρηματίας και παραγωγός να αποκτήσουν την καλύτερη προστιθέμενη αξία για το προϊόν τους.
Το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνουν οι δύο δυναμικές εκθέσεις για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας πως η Θεσσαλονίκη εδραιώνει τη θέση της στον χάρτη των μεγάλων εκθέσεων γαστρονομίας και διατροφής. Κορυφαίες εκθέσεις για την Κεντρική Μακεδονία χαρακτήρισε τις Detrop Boutique και Artozyma ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας πως αυτές τις ημέρες ό,τι πιο γευστικό και καινοτόμο βρίσκεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Έκανε μάλιστα γνωστό πως η Περιφέρεια συμμετέχει στη Detrop Boutique με 53 επιχειρήσεις. Τη χαρά του που η Έκθεση ξανανοίγει με γεύσεις, μυρωδιές και όμορφες εικόνες, αλλά και με έναν κλάδο όπου η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία έχουν πολλά να συνεισφέρουν εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Μικρή ατμομηχανή που μπορεί να τραβήξει την οικονομία χαρακτήρισε την εκθεσιακή συνάντηση αυτών των ημερών στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Πύργου – του τιμώμενου δήμου της Detrop Boutique – Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος, τόνισε ότι η Artozyma αναπτύσσεται, βελτιώνεται και προχωρά, όπως ακριβώς και ο κλάδος της βιοτεχνικής αρτοποιίας ενώ την επανεκκίνηση της εκθεσιακής δραστηριότητας επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας. Αναφερόμενος δε στους δύο διαγωνισμούς της Detrop Boutique για το ελαιόλαδο και την ελιά, που διοργανώνονται φέτος για πρώτη φορά, έκανε γνωστό τον σχεδιασμό για τη δημιουργία μιας ολυμπιάδας ελαιολάδου, ορμώμενης από αυτούς.
Οι δύο εκθέσεις συνεχίζονται αύριο Κυριακή από τις 10:00 μέχρι τις 20:00 και τη Δευτέρα από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.
Latest News
44+1 απαντήσεις για το μέτρο της αντικατάστασης ζώων και ανακατασκευής στάβλων
Τι πρέπει να προσέξουν οι παραγωγοί
Υπάρχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα; – Τι έδειξαν τα στοιχεία
Ποια 12 προϊόντα ελέγχθηκαν
Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών
Αυξημένο ενδιαφέρον της Κίνας για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων
Τι ειπώθηκε σε συνάντηση του ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη με τον αρμόδιο Κινέζο υφυπουργό Εμπορίου Ling Ji
Αυξημένος κατά 125 εκατ. ευρώ ο νέος προϋπολογισμός για τα σχέδια βελτίωσης
Οπλίζουμε τους παραγωγούς με τα αναγκαία εφόδια για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο, δήλωσε ο κ. Αυγενάκης
Ενεργοποιείται από σήμερα η «Κάρτα του Αγρότη»
Ποιες δυνατότητες παρέχει στους παραγωγούς η «Κάρτα του Αγρότη»
Ποιοι ψάχνουν χρυσό στο χωράφι - Οι κόκκινες επενδύσεις και οι τουρκικές εισαγωγές
Οι εισαγωγές ντομάτας στην χώρα μας αυξάνονται αλματωδώς από το 2022
Ετήσια παράταση των δεσμεύσεων για τη νιτρορύπανση
Οι προϋποθέσεις ένταξης αγροτεμαχίων στην παράταση
Πληρωμή από τον ΕΛΓΑ 38,5 εκατ. ευρώ για ζημίες από «Daniel» - Οι δικαιούχοι
Το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων καταβάλλεται σε αμπελοκαλλιεργητές
Το δρόμο για τα ΠΟΠ παίρνουν τα κάστανα Πηλίου – Σε διαβούλευση ο φάκελος κατοχύρωσης
Σημαντικό βήμα για την εμπορική θωράκιση των κάστανων Πηλίου