
Μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία των επομένων ετών χαρακτήρισε τον αγροδιατροφικό τομέα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, εγκαινιάζοντας απόψε το εκθεσιακό «δίδυμο» Artozyma-Detrop Boutique στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Υπογράμμισε δε τη σημαντική παρουσία επιχειρήσεων και παραγωγών στις δύο εκθέσεις, ενώ τόνισε πως από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά η αναγκαία ζύμωση, προκειμένου επιχειρηματίας και παραγωγός να αποκτήσουν την καλύτερη προστιθέμενη αξία για το προϊόν τους.
Το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνουν οι δύο δυναμικές εκθέσεις για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας πως η Θεσσαλονίκη εδραιώνει τη θέση της στον χάρτη των μεγάλων εκθέσεων γαστρονομίας και διατροφής. Κορυφαίες εκθέσεις για την Κεντρική Μακεδονία χαρακτήρισε τις Detrop Boutique και Artozyma ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας πως αυτές τις ημέρες ό,τι πιο γευστικό και καινοτόμο βρίσκεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Έκανε μάλιστα γνωστό πως η Περιφέρεια συμμετέχει στη Detrop Boutique με 53 επιχειρήσεις. Τη χαρά του που η Έκθεση ξανανοίγει με γεύσεις, μυρωδιές και όμορφες εικόνες, αλλά και με έναν κλάδο όπου η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία έχουν πολλά να συνεισφέρουν εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μικρή ατμομηχανή που μπορεί να τραβήξει την οικονομία χαρακτήρισε την εκθεσιακή συνάντηση αυτών των ημερών στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Πύργου – του τιμώμενου δήμου της Detrop Boutique – Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος, τόνισε ότι η Artozyma αναπτύσσεται, βελτιώνεται και προχωρά, όπως ακριβώς και ο κλάδος της βιοτεχνικής αρτοποιίας ενώ την επανεκκίνηση της εκθεσιακής δραστηριότητας επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας. Αναφερόμενος δε στους δύο διαγωνισμούς της Detrop Boutique για το ελαιόλαδο και την ελιά, που διοργανώνονται φέτος για πρώτη φορά, έκανε γνωστό τον σχεδιασμό για τη δημιουργία μιας ολυμπιάδας ελαιολάδου, ορμώμενης από αυτούς.
Οι δύο εκθέσεις συνεχίζονται αύριο Κυριακή από τις 10:00 μέχρι τις 20:00 και τη Δευτέρα από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.


Latest News

Τα 4+1 τρόφιμα που «αγαπούν» το κλίμα -Αρνητική έκπληξη τα βιολογικά
Το περιβαλλοντικό και κλιματικό ισοζύγιο των τροφίμων εξαρτάται λιγότερο από το ίδιο το προϊόν και περισσότερο από την καλλιέργεια, τη μεταφορά και τη συσκευασία

Σε ποιες καλλιέργειες θα δοθούν ενισχύσεις de minimis
Συνεχίζεται η αξιολόγηση και άλλων καλλιεργειών για τις οποίες τεκμηριώνεται ζημία για τους παραγωγούς

Δυναμική η πορεία της φράουλας – Ρεκόρ για αγγούρι
Πώς κινήθηκαν οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών έως τις 27.1.2023

Πληρωμές 24,89 εκατ. ευρώ - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Από τις 09/01/2023 έως τις 25/01/2023 ο ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησε τις πληρωμές ύψους 24.893.754,87 ευρώ

«Χτύπησε» το γλοιοσπόριο ελαιώνες σε Μεσσηνία και Λακωνία - Στο 30% οι απώλειες
Οι ελιές που προσβάλλονται από γλοιοσπόριο πέφτουν πρόωρα μειώνοντας την απόδοση της συγκομιδής

Στον «αέρα» το αγροτικό παρατηρητήριο - Πώς λειτουργεί
Το νέο αγροτικό παρατηρητήριο παρέχει στους χρήστες πληθώρα πληροφοριών με ένα μόνο κλικ

Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα
Από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα χρηματοδοτηθούν περισσότερα από 520 έργα

Καμπανάκι για τη βιοποικιλότητα - Παραπομπή της Ελλάδα στο Ευρωδικαστήριο
Τα χωροκατακτητικά ξένα είδη αποτελούν σημαντική απειλή για τα αυτόχθονα φυτά και ζώα στην Ευρώπη, προκαλώντας εκτιμώμενη ζημία ύψους 12 δισ. ευρώ ετησίως στην ευρωπαϊκή οικονομία

Προσεχώς γαλακτοκομικό προϊόν από πυρηνόκαρπα δεύτερης διαλογής
Αναμένεται στην ελληνική αγορά εντός του 2024

Τα δικαιολογητικά για τη συνδεδεμένη στην αιγοπροβατοτροφία
Πώς θα γίνει η καταχώρηση για τα τιμολόγια βιοκαυσίμων