Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου στο εμπορικό κέντρο του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες για το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας που, όπως μετέφεραν στον κ. Ανδρουλάκη, κατατρώει τα εισοδήματά τους.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων-ασπίδα στην κοινωνία, όπως η επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και στην αύξηση του τιμολογίου, η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η αύξηση στα 751 ευρώ του κατώτατου μισθού και ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιδείξει μια τεράστια ατολμία. Την περίοδο της πανδημίας, αποφάσισε μια τεράστια δημοσιονομική επέκταση 43 δισεκατομμυρίων ευρώ. Υποστηρίζει ότι είναι δημοσιονομικά υπεύθυνος, ενώ την περίοδο της πανδημίας επέδειξε δημοσιονομική ανευθυνότητα και τώρα δεν έχει το περιθώριο να κάνει τις παρεμβάσεις που κάνουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη για να μειώσει το κόστος ενέργειας. Μήνες τώρα έπρεπε να πει ότι θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών γιατί υπάρχει κερδοσκοπία», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δηκτικός ήταν για την αναγνώριση εκ μέρους του πρωθυπουργού της αναγκαιότητας της κοινωνικής στέγης, πρόγραμμα που ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει προτείνει προ μηνών και μάλιστα συζήτησε με τον πορτογάλο πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα.

«Ο πρωθυπουργός λέει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν έχει θέσεις. Μετά καταλαβαίνει ότι αυτό που λέμε είναι υλοποιήσιμο και προσπαθεί να βρει και αυτός κάτι να πει. Είναι δυνατόν, αν το πιστεύει ως πολιτική, στο Ταμείο Ανάκαμψης που οι Πορτογάλοι έβαλαν 26.000 κατοικίες, οι Ισπανοί 20.000 κατοικίες, οι Ιταλοί 10.000 κατοικίες, η Ελλάδα, που το ξέρει το πρόβλημα ο κ. Μητσοτάκης όπως υποστηρίζει, να έχει βάλει μόλις 70 σπίτια στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη; Αυτή είναι η γνώση του και η ευαισθησία του γι’ αυτό το πολύ μεγάλο θέμα;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στα θέματα της δημόσιας υγείας, την παραμονή της διεξαγωγής του περιφερειακού συνεδρίου για την Υγεία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε την αντίστιξη της επιλογής της κυβέρνησης της ΝΔ να διοχετεύσει στη δημόσια υγεία μόλις το 4,5% των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ για παράδειγμα η Ιταλία διοχετεύει το 10%.

«Εμείς δεν λαϊκίζουμε. Η απάντηση στο λαϊκισμό είναι μόνο μία. Το παράδειγμα μιας άλλης χώρας, που απαντά στο πρόβλημα. Αν αυτά που προτείνουμε, τα κάνουν οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μπορούν να υλοποιηθούν στην Ελλάδα», σημείωσε.

«Στοίχημα για την παράταξή μας αποτελεί να είναι η ισχυρότερη προοδευτική δύναμη ευθύνης του τόπου, που θα μιλά για όλα με υπευθυνότητα και όχι μικροκομματικά. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την αντίληψη ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Διαιρούν την κοινωνία για θέματα που ο λαός έπρεπε να είναι ενωμένος και να απαντά με ομόνοια και αντίληψη του διεθνούς περιβάλλοντος. Φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ είναι να δείξει ένα άλλο δρόμο», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα