Στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται η προσωπική περιουσία του Ουγκούρ Σαχίν, του επιστήμονα του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική στην παραγωγή του εμβολίου mRNA των Pfizer και BioNTech.

Σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο 56χρονος ογκολόγος και ανοσολόγος Σαχίν Ουγκούρ κατέχει την 305η θέση του καταλόγου, ενώ αποτελεί τον μόνο Τούρκο που συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν.

Το who is who του Σαχίν

Ο Σαχίν γεννήθηκε στην Τουρκία αλλά μεγάλωσε στη Γερμανία και κατέχει το 17% των μετοχών της BioNTech. H μετοχή της εταιρείας μετά την ανάπτυξη του εμβολίου για τον κορωνοϊό παρουσίασε ιλιγγιώδη άνοδο που έφτασε το 900%. Αναλόγως αυξήθηκε και το μέρισμα του Σαχίν.

Την BioNTech ο Σαχίν την ίδρυσε από κοινού με τη γυναίκα του, επίσης γιατρό, Οζλέμ Τουρετσί το 2000 με την υποστήριξη των Γερμανών δισεκατομμυριούχων αδελφών Στρουένκγμαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως