Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, οι οποίες έλαβαν σημαντική ώθηση από την ισχυρή άνοδο του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της ενέργειας, αλλά χωρίς να λείπουν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο περισσότερων δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, αφού η Ουκρανία την κατηγόρησε για εγκλήματα πολέμου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,9% με τον κλάδο της τεχνολογίας να κλείνει με άνοδο 2,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,28% στις 7.558 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,5% στις 14.518 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,7% στις 6.731 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η φαρμακοβιομηχανία Roche σημείωσε άνοδο 2,2% αφού ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έδωσε προτεραιότητα στο φάρμακό της για τη θεραπεία του COVID σε νοσηλευόμενους ενήλικες. Κέρδη 1% σημείωσε και η Novartis, μετά την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει την ενοποίηση των φαρμακευτικών και ογκολογικών της μονάδων, ώστε να εξοικονομήσει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια έως το 2024.

Βέβαια τα βλέμματα είναι στραμμένα στον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία, καθώς η Γερμανία δήλωσε την Κυριακή ότι η Δύση θα συμφωνήσει να επιβάλει περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία, ανάμεσα στις οποίες και η απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου. Το ρωσικό αέριο αντιπροσωπεύει το 40% της ευρωπαϊκής κατανάλωσης.

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής στη Ρωσία έχουν εκτοξεύσει τις τιμές των εμπορευμάτων στα ύψη, αυξάνοντας τους φόβους για τον πληθωρισμό. Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε σε υψηλά ρεκόρ, συσσωρεύοντας πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για αυστηροποίηση της πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές