Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε τη Δευτέρα τα σχέδιά της να «κόψει» το δικό της NFT, στο πλαίσιο των προσπαθειών να καταστεί «παγκόσμιος leader» στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ζήτησε από το Royal Mint – την κρατική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κοπή νομισμάτων για το Ηνωμένο Βασίλειο – να δημιουργήσει και να εκδώσει το NFT «μέχρι το καλοκαίρι», δήλωσε Βρετανός υπουργός αρμόδιος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, Τζον Γκλεν, σε εκδήλωση fintech στο Λονδίνο. «Θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες διαθέσιμες πολύ σύντομα», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης να «ηγηθεί» στην κρυπτογράφηση.

Ο υπουργός ανακοίνωσε μια σειρά από βήματα που θα λάβει το Ηνωμένο Βασίλειο για να θέσει τα ψηφιακά στοιχεία υπό περισσότερο ρυθμιστικό έλεγχο

«Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τη ρύθμιση ως ένα στατικό, άκαμπτο πράγμα», είπε ο Γκλεν. «Αντίθετα, θα πρέπει να σκεφτόμαστε με όρους ρυθμιστικού «κώδικα» – όπως ο κώδικας υπολογιστή – τον οποίο τελειοποιούμε και ξαναγράφουμε όταν χρειάζεται».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News