Όλες οι επιλογές σε σχέση με τις κυρώσεις βρίσκονται στο τραπέζι δεδομένου του «εγκληματικού πολέμου» που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία. Αυτό ισχυρίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Πάντως, η Γερμανία φαίνεται να εμμένει στην άποψη της κατά της προσθήκης του ρωσικού φυσικού αέριου στο πακέτο των κυρώσεων.

«Πρέπει να προετοιμάσουμε το επόμενο πακέτο των κυρώσεων που θα αυξήσουν την πίεση προς τον Πούτιν, αλλά χωρίς να αποδυναμωθούμε εμείς» σχολίασε ο Γερμανός υπουργός. «Θα πρέπει να διαφοροποιηθούμε μεταξύ του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του άνθρακα, διότι οι περίοδοι αντικατάστασης είναι διαφορετικοί. Όμως, αυτό που πρέπει να είναι σαφές είναι πως θα πρέπει να κόψουμε όλους τους οικονομικούς δεσμούς με την Ρωσία, όσο γίνεται πιο γρήγορα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ουσιαστικά ο κ. Λίντνερ επέμεινε στη θέση του πως ένα εμπάργκο στις ρωσικές ροές φυσικού αερίου θα είναι πολύ επιζήμιο για την γερμανική οικονομία και όχι μόνο. Όμως, για πρώτη φορά απέφυγε να απορρίψει την υιοθέτηση κυρώσεις κατά έτερων ενεργειακών εισαγωγών από τη Ρωσία.

Νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ήταν ο πρώτος ηγέτης που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ ενός εμπάργκο κατά του ρωσικού πετρελαίου και του ρωσικού άνθρακα, προκειμένου η Ευρώπη να αυξήσει την πίεση της και να εκδηλώσει έμπρακτα την οργή της για την θηριωδία στην Μπούτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο παρασκήνιο «τρέχουν» πυρετώδεις διαβουλεύσεις, καθώς η Κομισιόν ετοιμάζει τις προτάσεις της για έναν πέμπτο γύρο κυρώσεων. Οι προτάσεις θα παρουσιαστούν και θα τεθούν σε μια πρώτη συζήτηση κατά την συνεδρίαση των πρεσβευτών της Ε.Ε., την Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή