Πρωτοσέλιδο σε πολλά ξένα ΜΜΕ έγινε η θηριωδία κατά των αμάχων στην Μπούτσα της Ουκρανίας από ρωσικά στρατεύματα.

Οι εικόνες που έκαναν τον γύρω του κόσμου αποδεικνύουν τη φρίκη που σημειώθηκε σε προάστιο του Κιέβου, ενώ υπάρχουν ντοκουμέντα που παραπέμπουν σε συνοπτικές εκτελέσεις αμάχων και μαζικούς τάφους.

Ο διεθνής Τύπος δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστες τόσο τα εγκλήματα πολέμου που σημειώθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα, όσο και την στάση της Μόσχα, η οποία κάνει λόγο για «παραγγελία» των ΗΠΑ.

«Τρόμος στη Μπούτσα: H Ρωσία κατηγορείται για βασανιστήρια και σφαγή αμάχων», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της βρετανικής εφημερίδας Guardian ενώ για την εφημερίδα «Independent» το καθεστώς Πούτιν διέπραξε ένα τρομερό έγκλημα πολέμου.

Υπό τον πηχυαίο τίτλο, «Γενοκτονία», η εφημερίδα «Τhe Mirror» αποτυπώνει τη φρίκη στη Μπούτσα με το φακό να εστιάζει στις σορούς που είναι πεταμένες στους δρόμους της πόλης. Για την εφημερίδα «Metro», «oι θηριωδίες του Πούτιν στην Ουκρανία είναι χειρότερες και από αυτές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».

«Βαρβαρότητα» είναι η λέξη που έχει επιλέξει στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα Liberation σχολιάζοντας την πρωτοφανή αγριότητα που επιδεικνύουν οι ρωσικές δυνάμεις απέναντι στους Ουκρανούς αμάχους.

Για την γερμανική εφημερίδα «MorgenPost», η σφαγή του Πούτιν είναι η φράση που περιγράφει τις θηριωδίες του ρωσικού στρατού στην ουκρανική πόλη.

Η Δύση δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για τη Μόσχα», σύμφωνα με τους The Times του Λονδίνου: «Είναι αυτονόητο ότι τα αποδεικτικά στοιχεία αυτών των εγκλημάτων πρέπει να συγκεντρωθούν και να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη. Αυτό πρέπει να περιλαμβάνει τον ίδιο τον Πούτιν όπως και μέλη του στενού του περιβάλλοντος».


«Η Δύση δεν πρέπει πλέον να τρέφει αυταπάτες για τον χαρακτήρα αυτού του πολέμου ή για το καθεστώς της Μόσχας. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δίκιο στην προσπάθειά του να εξοπλίσει την Ουκρανία με τα πιο προηγμένα όπλα. Και άλλες δυτικές κυβερνήσεις θα πρέπει να επιδείξουν παρόμοια αποφασιστικότητα».


Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα