Σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ για τη λειτουργία και τη συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας (ΚΕΛΨ), υπέγραψε η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει και η ΑΒΑΞ ΑΕ. Η σύμβαση έχει αξία 174,9 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) και διάρκεια 5 ετών, με δικαίωμα προαίρεσης για ετήσια παράτασή της (αξίας 34,3 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ).

Η ΑΒΑΞ συμμετέχει με ποσοστό 40% στην κοινοπραξία, η οποία επίσης περιλαμβάνει τις εταιρείες ΑΚΤΩΡ (40%) και ΕΡΓΟΤΕΜ (20%).

Επισημαίνεται ότι ο Όμιλος ΑΒΑΞ έχει συνεχή παρουσία στο ΚΕΛΨ από τη δεκαετία του 1980 μέσω της ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ (η οποία έχει απορροφηθεί πλήρως από τον Ομιλο το 2018), αρχικά με την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της πρώτης φάσης των έργων υποδομής και εγκαταστάσεων. Η ολοκλήρωση των επόμενων δύο φάσεων κατασκευής των εγκαταστάσεων του ΚΕΛΨ έγινε σε κοινοπραξία με την ΑΚΤΩΡ, με την οποία έκτοτε έχουν από κοινού τη λειτουργία και συντήρηση του Κέντρου.

Το ΚΕΛΨ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων στην Ευρώπη και διεθνώς, με δυναμικότητα κάλυψης πληθυσμού 5.600.000 κατοίκων, και μέση παροχή εισερχόμενων λυμάτων της τάξεως των 730.000 κ.μ. ημερησίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις