Με κέρδη της τάξεως του 1,28% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης την τελευταία ημέρα της χρηματιστηριακής εβδομάδας, στις 890,70 μονάδες, με τους αγοραστές να έχουν το πάνω χέρι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, αφού οι όποιες ρευστοποιήσεις απορροφήθηκαν αγόγγυστα.

Μια συνεδρίαση που ναι μεν έκλεισε και στα υψηλά ημέρας, ωστόσο η χλιαρή συναλλακτική δραστηριότητα των 53 εκατ. ευρώ δεν επιτρέπει στη βαριά στάθμιση των ευρημάτων ως προς την υφιστάμενη ανάλυση, η οποία ούτως ή άλλως είναι υπέρ ενός ανοδικού σεναρίου προς την περιοχή των 920 μονάδων.

Και μάλιστα, με στήριξη τις 878, που τιμήθηκε κιόλας, η αγορά δείχνει να προεξοφλεί μια άμβλυνση του επενδυτικού κινδύνου προερχόμενος από τη γεωστρατηγική κρίση, της οποίας η εξέλιξη είναι ο κυριότερος παράγοντας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Για τη συνέχεια, ο ΓΔ έχει μπροστά του την τρις δοκιμασμένη κοντινή αντίσταση των 891, με την κρισιμότερη να αφορά στις 900, που αφενός είναι η επιβεβαίωση της προ εβδομάδων μονάδων απωλειας του μεσοπρόθεσμου ανοδικού σχηματισμού, αφετέρου φέρει ψυχολογική σημασία για τους εμπλεκομένους.

Ο ΓΔ εμφανίζει την καλύτερη συμπεριφορά από όλους τους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς κλείνει το τρίμηνο με απώλειες μόλις 0,3%, σε αντίθεση με -επί παραδείγματι- τον γερμανικό DAX40 με -9,06% και τον S&P500 με -4,62%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News