«Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον ΟΑΕΔ» καταδικάζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει τη συμπαράστασή του «στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Οργανισμού ενάντια στον σχεδιαζόμενο υποβιβασμό και αλλαγή του χαρακτήρα ενός δημόσιου φορέα που θα έπρεπε να λειτουργεί υπέρ των εργαζομένων και των ανέργων».

«Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη μετατροπή του Οργανισμού σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, κάτι που υποκρύπτει τη μείωση των εισφορών και των πόρων του ΟΑΕΔ και οδηγεί στην περιθωριοποίησή του. Επιπλέον, το νομοσχέδιο εισάγει δρακόντειες διατάξεις που προβλέπουν τη διαγραφή των ανέργων από τα μητρώα του Οργανισμού, με στόχο τη στατιστική μείωση των ποσοστών ανεργίας» επισημαίνει το ΕΚΑ.

Τέλος, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ζητά τη στήριξη και την αναβάθμιση του ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να υλοποιήσει τον θεσμοθετημένο ρόλο του στην ενίσχυση των ανέργων. «Συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον Οργανισμό και καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω το αναχρονιστικό νομοσχέδιο. Η ανεργία δεν μειώνεται με τρικ και τιμωρία όσων ψάχνουν εργασία, αλλά με επενδύσεις», αναφέρει το ΕΚΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να άρει την «κατάφωρη αδικία» σε βάρος τους
Tax |

Η κυβερνητική δέσμευση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων εργαζόμενων, από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θέμα που είχε αναδείξει το in.