Πλαφόν 3% στην αύξηση των ενοικίων για τις επαγγελματικές μισθώσεις ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η πολεμική κρίση στην Ουκρανία.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι θα εισαχθεί διάταξη που θα θέτει πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθώσεων από 1-1-2022 και μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πιέσεις που δέχονται από τον «εισαγόμενο κυρίως πληθωρισμό».

«Αν και ως πολιτικός είμαι φιλελεύθερος και πιστεύω στη ρύθμιση της αγοράς, υπάρχουν έκτακτες συνθήκες που μας αναγκάζουν σε έκτακτα μέτρα. Θα θεσπίσουμε ειδική διάταξη που θα ορίζει ανώτατο όριο πλαφόν στην αύξηση των ενοικίων των επαγγελματικών μισθώσεων, για όλο το 2022, από 1-1-2022 στο 3%», επεσήμανε ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης: Μπρατάκος: Θεμιτή εξισορροπητική παρέμβαση η θέσπιση πλαφόν στα ενοίκια

Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης αναπροσαρμογής ενοικίων τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στο 3,8% (πληθωρισμός Δεκεμβρίου 5,1%), τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στο 4,7% (πληθωρισμός Ιανουαρίου 6,2%) και Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 5,4% (πληθωρισμός Φεβρουαρίου 7,2%).

Διαβάστε επίσης: Κορκίδης: Έγκαιρη και δίκαιη η επιβολή πλαφόν στις αυξήσεις επαγγελματικών ενοικίων

Όμως για τον Απρίλιο εκτιμάται ότι θα ανέβει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα δεδομένου ότι ο πληθωρισμού του Μαρτίου έχει διαμορφωθεί κοντά στο 9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax