«Το ΕΒΕΠ επικροτεί την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για τη τη θέσπιση πλαφόν 3% στα επαγγελματικά μισθωτήρια και θεωρεί θεμιτή την περιοριστική παρέμβαση, σε μια χρονιά έξαρσης του πληθωρισμού στα επίπεδα ρεκόρ του 8%, επιμερίζοντας δίκαια το πρόσθετο κόστος, μεταξύ των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών», αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, «η ελληνική επιχειρηματικότητα σε μια παρατεταμένη περιόδο έκτακτων και ακραίων οικονομικών συγκυριών χρειάζεται έμπρακτη στήριξη και δέχεται κάθε μορφής ελέγχο και παρέμβαση κατά της ακρίβειας. Για άλλη μία φορά με την εν λόγω κίνηση, η κυβέρνηση δείχνει τα γρήγορα ανακλαστικά της, ώστε να αποσοβηθούν τα χειρότερα σε μία χρονική συγκυρία, όπου απαιτείται η μέγιστη στήριξη της αγοράς. Η τιμαριθμική προσαρμογή των επαγγελματικών μισθωμάτων είναι κρίσιμη για την επιβίωση αλλά και την συνέχιση της βιώσιμης λειτουργίας μιας επιχείρησης, τόσο στη μεταποίηση και το εμπόριο, όσο και τις υπηρεσίες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες