Με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα 48 εκατ. ευρώ και στενό εύρος διακύμανσης ξεκίνησε η εβδομάδα, καθώς ο ΓΔ αφενός έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 893,48 μονάδες (+0,31%), αφετέρου παρέμεινε χωρίς κατεύθυνση.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δεν προσετέθη κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, μια ανάλυση που θέλει τον Δείκτη προς την περιοχή των 920 μονάδων.

Και μάλιστα, με στήριξη τις 878, που τιμήθηκε κιόλας, η αγορά δείχνει να προεξοφλεί μια άμβλυνση του επενδυτικού κινδύνου προερχόμενος από τη γεωστρατηγική κρίση, της οποίας η εξέλιξη είναι ο κυριότερος παράγοντας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Για τη συνέχεια, ο ΓΔ έχει μπροστά του την τρις δοκιμασμένη κοντινή αντίσταση των 891, με την κρισιμότερη να αφορά στις 900, που αφενός είναι η επιβεβαίωση της προ εβδομάδων μονάδων απωλειας του μεσοπρόθεσμου ανοδικού σχηματισμού, αφετέρου φέρει ψυχολογική σημασία για τους εμπλεκομένους.

Ο ΓΔ συνεχίζει να έχει την καλύτερη συμπεριφορά από όλους τους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ και οι προβλέψεις των διεθνών οίκων για την οικονομική μεγέθυνση στο 2022 είναι ακόμα αισιόδοξες.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αγορές αναμένουν αυτήν την εβδομάδα την αναθεωρημένη έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την πολιτική της επιτοκιακής στόχευσης, κάτι που θα δώσει και ιδιαίτερο χρώμα στα ταμπλό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News