Η Meta Platforms, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε ότι περιορίζει προσωρινά τα hashtags που σχετίζονται με θανάτους αμάχων στη βόρεια Ουκρανία, όπου βρέθηκαν πτώματα ανθρώπων που πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση.

Οι δολοφονίες στην Μπούτσα έξω από το Κίεβο, έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και αναμένεται να επιφέρουν νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας από τη Δύση.

Ο εκπρόσωπος της Meta, Άντι Στόουν, δήλωσε ότι τα αυτοματοποιημένα συστήματα που σαρώνουν για βίαιες εικόνες στο Facebook και το Instagram, τα οποία κατέχει επίσης η εταιρεία, είναι υπεύθυνα για τον αποκλεισμό των hashtag, συμπεριλαμβανομένων των #bucha και #buchamassacre.

«Αυτό συνέβη αυτόματα λόγω του σκληρού περιεχομένου που δημοσίευσαν οι άνθρωποι χρησιμοποιώντας αυτά τα hashtags. Όταν ενημερωθήκαμε για το ζήτημα χθες, ενεργήσαμε γρήγορα για να ξεμπλοκάρουμε τα hashtag», έγραψε στο Twitter.

Το Facebook και το Instagram επιτρέπουν τη δημοσίευση βίαιου περιεχομένου όταν προωθείται για να ευαισθητοποιήσει για πιθανές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά διαγράφει το περιεχόμενο εάν επικροτεί τις βιαιότητες.

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων επέκριναν την προσέγγιση του Meta για την αφαίρεση βίαιου περιεχομένου κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, λέγοντας ότι η πρακτική του να καθαρίζει τα δεδομένα από τους διακομιστές του μετά από 90 ημέρες έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων για εγκλήματα πολέμου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία