Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, αντικατοπτρίζοντας την ισχυρή πτώση της Wall Street, η οποία τροφοδοτήθηκε από τους ισχυρούς κλυδωνισμούς στον κλάδο της τεχνολογίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,42%. Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν καθώς επέστρεψαν στις συναλλαγές μετά τις αργίες στις αρχές της εβδομάδας. Ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,22% ενώ ο Shenzhen υποχώρησε 0,611%. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 διολίσθησε 1,62% ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε 1,17%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,9%.

Οι μετοχές τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν ισχυρή πτώση, με την Alibaba να υποχωρεί 4,05% και τη Meituan να χάνει 2,81%. Η Tencent έχασε 1,85%, οδηγώντας τον δείκτη Hang Seng Tech κατά 3,17% χαμηλότερα. Στην Ιαπωνία, οι μετοχές του Ομίλου SoftBank υποχώρησαν 2,49%. Στη Νότια Κορέα, οι μετοχές της Kakao έχασαν 2,79%, η Naver υποχώρησε 3,21% και η SK Hynix σημείωσε απώλειες 2,58%.

Στα μάκρο της ημέρας, η δραστηριότητα του κινεζικού τομέα υπηρεσιών σημείωσε απότομη συρρίκνωση τον Μάρτιο. Ο δείκτης υπευθύνων αγορών της Caixin υποχώρησε στις 42 μονάδες τον Μάρτιο, πολύ κάτω από την ένδειξη των 50,2 μονάδων του Φεβρουαρίου, καθώς και από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση σε μηνιαία βάση. Η ένδειξη ήταν επίσης η χαμηλότερη από τον Φεβρουάριο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές