Αυξάνονται και πληθύνονται οι εισηγμένες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία. Χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε τη χορήγηση άδειας λειτουργίας ως ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία) για την Premia Properties.

Η Premia θα αποτελέσει την πέμπτη κατά σειρά εισηγμένη του κλάδου, μετά τις Prodea Investments, Trastor, Briq Properties και Intercontinental International ΑΕΕΑΠ.

Παράλληλα, στον «προθάλαμο» του Χρηματιστηρίου Αθηνών για εισαγωγή των μετοχών τους βρίσκονται η Noval Property του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ και η Trade Estates του ομίλου Fourlis.

Η μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία της Premia, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, καθώς θα της επιτρέψει να δραστηριοποιηθεί αποτελεσματικότερα στην αγορά ακινήτων, αξιοποιώντας τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ και ενισχύοντας το επενδυτικό της προφίλ.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η PREMIA PROPERTIES (εφεξής η «Εταιρεία» ή «PREMIA”) ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2022 ενέκρινε τη χορήγηση άδειας λειτουργίας ως ΑΕΕΑΠ, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 2778/1999 και 4209/2013.

Η αίτηση για τη λήψη άδειας λειτουργίας ΑΕΕΑΠ υπεβλήθη από την PREMIA στις 21 Νοεμβρίου 2021 κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου στις 18 Νοεμβρίου 2021 η οποία επικυρώθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 10 Δεκεμβρίου 2021.

Η μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία της PREMIA καθώς θα της επιτρέψει να δραστηριοποιηθεί αποτελεσματικότερα στην αγορά ακινήτων, αξιοποιώντας τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ και ενισχύοντας το επενδυτικό της προφίλ.

Η PREMIA συνεχίζει με συνέπεια την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού με γνώμονα την ενδυνάμωση της στρατηγικής της θέσης στην αγορά και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις