Η δρομολογούμενη επιθετική σύσφιξη της πολιτικής της Federal Reserve εξακολουθεί να αναταράσσει τις περισσότερες αγορές του πλανήτη, με τις ασιατικές να συνεχίζουν και σήμερα την έντονη πτώση τους, με τον τεχνολογικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 1,77%, ενώ ο Topix έχασε 1,72%. Με απώλειες και οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν, με τον Shanghai Composite να χάνει 0,99%, και τον Shenzhen να κλείνει στο -1,18%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,31% και ο τεχνολογικός δείκτης Hang Seng έκλεισε κατά 2,12% χαμηλότερα. Στην Κορέα, ο Kospi υποχώρησε 1,32% ενώ ο Kosdaq έχασε 1,7%.

Οι μετοχές της Bilibili υποχώρησαν 4,27% και οι μετοχές της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν πτώση 1,95%. Η Fast Retailing έχασε 2,89%.

Σύμφωνα με τον Vey-Sern Ling, διευθύνοντα σύμβουλο της UBP, οι μετοχές τεχνολογίας που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζουν σημαντικές πιέσεις λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων με τη Ρωσία, των αυξανόμενων επιτοκίων της Fed και της πιθανής διαγραφής κινεζικών εταιρειών στις ΗΠΑ. Ωστόσο, είπε ότι οι αποτιμήσεις στον κλάδο είναι «εξαιρετικά χαμηλές» και υπάρχουν υποστηρικτικοί παράγοντες για τέτοιες εταιρείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης