Την ένταξη και της ζάχαρης των μελισσοκόμων στον κατάλογο με τις επιδοτούμενες ζωοτροφές, τη λεγόμενη ζαχαρόπαστα ή βανίλια, ζητά με επιστολή της από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τους μελισσοκόμους, στον κατάλογο πρώτων υλών των ζωοτροφών, θεωρείται και η ζάχαρη είτε αυτή προέρχεται από ζαχαρότευτλα είτε από ζαχαροκάλαμα με αριθμό λίστας στον κατάλογο των ζωοτροφών 4.1.3 και 7.6.3. αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, η ομοσπονδία έστειλε ως κατ’ επείγον έγγραφο την παρακάτω επιστολή:

«Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 1017/2017 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 68/2013 για τον κατάλογο πρώτων υλών των ζωοτροφών, εντάσσονται στον κατάλογο και όσα προϊόντα προέρχονται από κόνδυλους και ρίζες.

Τέτοιο προϊόν θεωρείται και η ζάχαρη είτε προέρχεται από ζαχαρότευτλα είτε από ζαχαροκάλαμα με αριθμό λίστας στον κατάλογο των ζωοτροφών 4.1.3 και 7.6.3 αντίστοιχα.

Σας γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη αποτελεί την βασική ύλη των τροφών που προορίζονται για την μέλισσα, της λεγόμενης ζαχαρόπαστας ή βανίλιας.

Για τον λόγο αυτόν, σας ζητούμε να εντάξετε και την ζάχαρη των μελισσοκόμων στον κατάλογο με τις επιδοτούμενες ζωοτροφές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO