Παμψηφεί ενέκρινε η Γερουσία των ΗΠΑ τη διάταξη για την απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία, προσδίδοντας ισχύ νόμου στο σχετικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πριν περίπου έναν μήνα.

Σύμφωνα με το CNBC, η διάταξη – που έγινε δεκτή με ψήφους 100-0 – απαγορεύει την εισαγωγή πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και άλλων ενεργειακών προϊόντων από τη Ρωσία. Στην ουσία η απόφαση της Γερουσίας κωδικοποιεί την εντολή του Μπάιντεν σε νόμο, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο για έναν μελλοντικό πρόεδρο να την ανατρέψει. Η νομοθεσία εγκρίθηκε μετά από δύο εβδομάδες στασιμότητας στη Γερουσία.

Η απαγόρευση εισαγωγής πετρελαίου εγκρίθηκε αμέσως μετά το ομόφωνο «ναι» της Γερουσίας σε νομοσχέδιο για τη διακοπή του καθεστώτος μόνιμων κανονικών εμπορικών σχέσεων της Ρωσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που συχνά αναφέρεται ως το καθεστώς του «πιο ευνοημένου έθνους». Η νομοθεσία θα διακόψει επίσης την κανονική εμπορική σχέση με τη Λευκορωσία, βασικό σύμμαχο της Ρωσίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή