Εξηγήσεις για την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που περιελάμβανε τα μηνύματα δύο στρατιωτών εκ των οποίων ο ένας δήλωσε μαχητής του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ, παρείχε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε «αχρείαστη και άστοχη» την εμφάνισή και ομιλία στη Βουλή των δύο ουκρανών στρατιωτών, ζητώντας ωστόσο από όλους να μείνουν «στη μεγάλη εικόνα» της ομιλίας Ζελένσκι και να μην αμαυρωθεί αυτή η μεγάλη εικόνα μιας ιστορικής στιγμής, κατά την οποίαν ένας ηγέτης μιας εμπόλεμης χώρας απευθύνθηκε στην ελληνική Βουλή.

Μετά από την Διάσκεψη των προέδρων, στη Βουλή, ο κ. Τασούλας είπε ότι το σημαντικό ιστορικό γεγονός είναι ότι ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα του, στην ελληνική βοήθεια και την ομογένεια.

«Δεν είχαμε ενημέρωση»

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήγησε ότι έμαθαν για την βιντεοσκοπημένη εμφάνιση των μαχητών λίγα λεπτά πριν την ομιλία του Ουκρανού προέδρου, χωρίς να γνωρίζουν όμως το περιεχόμενο της παρέμβασής τους.

«Δεν είχαμε ενημέρωση για το περιεχόμενο των βίντεο που παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου στην ελληνική βουλή», εξηγούσαν νωρίτερα πηγές κοντά στον Πρόεδρο της Βουλής μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Όπως ανέφεραν, ευθύνη είχε η εταιρία που ήταν υπεύθυνη για όλη την σύνδεση με την Ουκρανία καθώς οι ίδιοι πάτησαν το «play» για το βίντεο. Η ίδια εταιρεία ήταν υπεύθυνη και για τους μεταφραστές καθώς η Αθήνα δεν μπόρεσε να βρει μεταφραστή που να μπορεί να μεταφέρει απευθείας από τα Ουκρανικά στα Ελληνικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα