Στα 100 ανέρχονται τα εμπορικά πλοία που είναι υπό αποκλεισμό σε λιμάνια της Ουκρανίας, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Πλοιοκτητών Πλοίων Μεταφοράς Χύδην Ξηρού Φορτίου, Intercargo.

Την κατάσταση στην Ουκρανία εξέτασε η Εκτελεστική Επιτροπή και η Τεχνική Επιτροπή της Intercargo σε πρόσφατη συνεδρίαση στο Λονδίνο, στην οποία προέδρευσαν ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Δημήτρης Φαφαλιός, ο Αντιπρόεδρος Σπύρος Ταράσης, ο Αντιπρόεδρος Uttam Kumar Jaiswal και ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Tom Keenan.

Όπως δήλωσε στη συνέχεια ο Δημήτριος Φαφαλιός «η συντριπτική πλειονότητα των πλοίων που έχουν παγιδευτεί στα ανοιχτά της Ουκρανίας είναι φορτηγά χύδην φορτίου που μεταφέρουν βασικά φορτία, όπως σιτηρά και άνθρακας που απαιτούνται για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών.

«Γνωρίζουμε επίσης», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Intercargo, «ότι υπάρχουν πολλοί ναυτικοί που δεν μπορούν να είναι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο της σύγκρουσης. Επιπλέον καταγράφονται προβλήματα στις αλλαγές πληρωμάτων λόγω των επιπτώσεων των κυρώσεων».

«Είναι διπλά άδικη για τη ναυτική κοινότητα αυτή η κατάσταση που ακολουθεί μετά την πανδημία, μια εποχή που τα πληρώματά μας δοκιμάστηκαν στο έπακρο και ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει τις κακουχίες που υπέστησαν», πρόσθεσε ο κ. Φαφαλιός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά