Με σημαντικά κέρδη κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, κάνοντας μία ακόμη προσπάθεια να ανακτήσει τα επίπεδα των 900 μονάδων, τα οποία στερείται πλέον για περίπου ένα μήνα.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 1,14% στις 901,04 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Αν και προσπάθησε και μέσα στην εβδομάδα να ανακτήσει τα επίπεδα των 900 μονάδων, τελικά δεν τα κατάφερε το ΧΑ, πυροδοτώντας μια μίνι διόρθωση. Σήμερα, και με τη βοήθεια του θετικού ευρωπαϊκού κλίματος, κάνει μία ακόμη προσπάθεια, χωρίς βέβαια να λείπει η επιφυλακτικότητα. Μια επιφυλακτικότητα που αποτυπώνεται καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας στον τζίρο της αγοράς, ο οποίος παρέμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Τα φώτα στις τράπεζες

Πάντως σήμερα ο τραπεζικός κλάδος πρωταγωνιστεί στην άνοδο, ανακάμπτοντας από τις πιέσεις που δέχτηκε στην έναρξη της εβδομάδας. Ο κλάδος ενδεχομένως θα είναι αυτός που θα οδηγήσει και τον γενικό δείκτη σε μια πειστική κατοχύρωση του ψυχολογικής και τεχνικής σημασίας επιπέδου των 900 μονάδων, ώστε να μαζέψει δυνάμεις για περαιτέρω άνοδο.

Σε επίπεδο τίτλων, Titan και Eurobank ξεχωρίζουν με κέρδη άνω του 3%, ενώ ανω του +2% κινούνται οι Εθνική και Λάμδα. Ισχυρά κέρδη σημειώνουν και οι Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ και Quest. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες