Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, καθώς ταλαντεύτηκαν ανάμεσα στη συνέχιση της πτώσης του τεχνολογικού κλάδου, αλλά και της βελτίωσης του κλίματος χτες στη Wall Street, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν και τη νέα αναζωπύρωση της πανδημίας Covid στην Κίνα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,19%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε πτώση 1,93%. Η Alibaba έχασε 2,38%, η JD.com σημείωσε πτώση 3,17% και η Meituan υποχώρησε κατά 2,95%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κέρδισε 0,41%, ενώ ο Shenzhen υποχώρησε 0,06%. Το βραχυπρόθεσμο κλίμα για τις κινεζικές μετοχές θα μπορούσε να παραμείνει επιφυλακτικό δεδομένης της ροής αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων, της νέας εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron της Covid, της παγκόσμιας αβεβαιότητας και των ανησυχιών για την ένταση ΗΠΑ/Κίνας, ανέφερε η Morgan Stanley στο τελευταίο σημείωμά της.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας κέρδισε 0,27%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,09%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi ενισχύθηκε κατά 0,21% και ο Kosdaq κέρδισε 0,7%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,50%.

Η μεγαλύτερη ανησυχία για τις αγορές της Ασίας προέρχεται αυτήν τη στιγμή από τις ΗΠΑ, όπου οι αγορές ανταποκρίνονται στα επιθετικά μηνύματα της Fed, ανέφερε η JPMorgan. «Η Fed εξετάζει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που προφανώς τους προκαλούν κάποια ανησυχία και αυτό μεταφράζεται σε ασθενέστερη διάθεση για κινδύνους εδώ στην Ασία», πρόσθεσε η JPMorgan.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές