Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως θα μειώσει προοδευτικά και εν καιρώ θα τερματίσει τις εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία, ενώ θα προχωρήσει στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Μόσχα σε αντίποινα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε συντονισμό με τους συμμάχους της στη Δύση.

Ο ιάπωνας υπουργός Βιομηχανίας Κόιτσι Χαγκιούντα εξήγησε μιλώντας στον Τύπο ότι το Τόκιο θα μειώσει προοδευτικά τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα με στόχο να τις σταματήσει τελείως στο μέλλον.

Ο πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα εξάλλου ανήγγειλε ότι θα επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις, κάνοντας λόγο –για πρώτη φορά– περί «εγκλημάτων πολέμου» στην Ουκρανία από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνησή του βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τις υπόλοιπες χώρες της G7.

Στη Ρωσία αναλογούσε το 11% των συνολικών εισαγωγών άνθρακα που έκανε η Ιαπωνία το 2021, σύμφωνα με κυβερνητικά δεδομένα. Η Ρωσία ήταν την ίδια χρονιά ο πέμπτος μεγαλύτερος προμηθευτής αργού πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή