Σε «επιλεκτική χρεοκοπία» υποβάθμισε την αξιολόγηση ξένου νομίσματος της Ρωσίας, η S&P,  λόγω αυξημένων κινδύνων ότι η Μόσχα δεν θα είναι σε θέση και δεν θα επιθυμεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους ξένους κατόχους ρωσικών ομολόγων.

Η S&P ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τη Δευτέρα, η Ρωσία πλήρωσε σε ρούβλια τόκους και κεφάλαιο ευρωομολόγων σε δολάρια.

«Αυτή τη στιγμή δεν αναμένουμε ότι οι επενδυτές θα μπορούν να μετατρέψουν αυτές τις πληρωμές σε ρούβλια, σε δολάρια ισοδύναμα με τα αρχικά οφειλόμενα ποσά ή ότι η κυβέρνηση θα μετατρέψει αυτές τις πληρωμές εντός περιόδου χάριτος 30 ημερών”.

Οι κυρώσεις στη Ρωσία είναι πιθανό να αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης, «παρακωλύοντας την προθυμία και τις τεχνικές ικανότητες της Ρωσίας να τηρήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις των υποχρεώσεών της προς τους ξένους κατόχους οφειλών».

Η S&P εκχωρεί μια επιλεκτική αξιολόγηση αθέτησης υποχρεώσεων όταν πιστεύει ότι ο οφειλέτης έχει επιλεκτικά αθετήσει μια συγκεκριμένη έκδοση ή κατηγορία υποχρεώσεων, αλλά θα συνεχίσει να εκπληρώνει έγκαιρα τις υποχρεώσεις πληρωμής για άλλα θέματα ή κατηγορίες υποχρεώσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή