
Η Τεχεράνη δεν θα παραιτηθεί από το δικαίωμά της να αναπτύξει την πυρηνική βιομηχανία της για ειρηνικούς σκοπούς, διαμήνυσε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι, επισημαίνοντας ότι όλα τα μέρη που συμμετέχουν στις συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 θα πρέπει να σεβαστούν αυτό το δικαίωμα.
Έντεκα μήνες έμμεσων συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βιέννη έχουν διακοπεί καθώς και οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις από την Τεχεράνη και την Ουάσιγκτον για τη διευθέτηση των υπολοίπων ζητημάτων.
«Για πάνω από εκατό φορές, το μήνυμά μας από την Τεχεράνη στη Βιέννη είναι ότι δεν θα υποχωρήσουμε από τα πυρηνικά δικαιώματα του ιρανικού λαού… », ανέφερε ο Ραΐσι σε ομιλία του την Ημέρα Πυρηνικής Τεχνολογίας που γιορτάζει το Ιράν.
Πρόγραμμα για «ειρηνικούς σκοπούς»
Ο Ραΐσι επανέλαβε τη θέση του Ιράν ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να αφαιρέσουν το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) από τη μαύρη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων (FTO) σε αντάλλαγμα για τις ιρανικές διαβεβαιώσεις για περιορισμό της δύναμής τους, ανέφεραν ιρανικές και δυτικές πηγές στο Reuters.
Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ωστόσο ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν σκοπεύει να αφαιρέσει τους Φρουρούς της Επανάστασης από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως ανέφερε την Παρασκευή ο αρθρογράφος της Washington Post, Ντέιβιντ Ιγνάτιους.


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια