Σε αναστολή της παραγωγής της προχώρησε η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Nio σύμφωνα με ανακοίνωσή της το Σάββατο, μετά τα μέτρα της χώρας για τον περιορισμό της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 που οδήγησαν σε διακοπή εργασιών πολλούς από τους προμηθευτές της.

«Από τον Μάρτιο, για λόγους που σχετίζονται με την επιδημία, οι προμηθευτές συνεργάτες της εταιρείας σε διάφορα μέρη, όπως η Τζιλίν, η Σαγκάη και η Τζιανγκσού, ανέστειλαν την παραγωγή ο ένας μετά τον άλλο και δεν έχουν ακόμη ανακάμψει», ανέφερε η εταιρεία.

«Λόγω του αντίκτυπου αυτών των εξελίξεων, η Nio αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων».

Η εταιρεία θα αναβάλει τις παραδόσεις των ηλεκτρικών οχημάτων στους τελικούς αποδέκτες τους και θα εργαστεί από κοινού με τους προμηθευτές για την επανεκκίνηση των εργοστασίων, τηρώντας παράλληλα τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση για την COVID, πρόσθεσε.

Αυστηρό lockdown

Η Κίνα έχει λάβει αυστηρά μέτρα lockdown για να περιορίσει την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον σε πολλά μέρη, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Τζιλίν και της Σαγκάης, όπου βρίσκονται εργοστάσια μεγάλων κατασκευαστών ανταλλακτικών και αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η Tesla έχει επίσης αναστείλει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη από τις 28 Μαρτίου, ανέφερε το Reuters, αφού η πόλη ξεκίνησε ένα lockdown σε δύο στάδια, το οποίο αργότερα επεκτάθηκε σε όλη την πόλη.

Το εργοστάσιο της κοινοπραξίας της Volkswagen με τον Όμιλο FAW στο Τσανγκτσούν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Τζιλίν, έχει κλείσει από τα μέσα Μαρτίου, ενώ το εργοστάσιό της στη Σαγκάη που διατηρεί από κοινού με την SAIC Motor έχει αναστείλει της λειτουργία του από την 1η Απριλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γκέιτς: Αφού χρηματοδοτώ την προστασία του κλίματος… μπορώ να το μολύνω με τον τζετ μου
Green |

Ο προκλητικός βίος του κ. Γκέιτς: Πετάει με ρυπογόνα τζετ, ενώ μάχεται υπέρ του κλίματος

Τι είπε ο πολύς κύριος Γκέιτς όταν ρωτήθηκε αν είναι υποκριτικό από τη μια να δηλώνει υποστηρικτής του κλίματος και από την άλλη να πετάει με το ιδιωτικό τους τζετ που επιβαρύνει το περιβάλλον